KØB KØD

Er man interesseret i kød fra Ungtyren, er der flere forskellige muligheder.

Der slagtes dyr året rundt, når dyrene er store og gamle nok, men der er derfor ikke altid kød på lager, skulle dette dog være tilfældet, kan man altid blive skrevet på en kontaktliste, og få besked næste gang der slagtes.

I bunden af denne side, kan man se tilgængelige udskæringer, og hvornår det næste gang slagtes.

Hvis man ønsker at købe kød fra Ungtyren, kan man enten købe de enkelte udskæringer og blande som man har lyst, eller man kan købe 1/4, 1/2 eller et helt dyr. Ét helt dyr giver dog nemt over 100 kg færdigvare (dette inklusiv suppeben og hakkekød), så man skal huske at det kræver en del opbevaringskapacitet.

Kødet vil medmindre andet er angivet, være indfrosset, og lige til at putte i fryseren.

Det er muligt at afhente på gårdbutikken i Helsinge, men levering er også muligt i København og omegn, samt Nordsjælland. Ved en radius inden for 15 km af enten Helsinge eller København, er prisen på levering 49 kr. Bor man uden for dette område, så kontakt mig gerne for et uforpligtende tilbud på at få bragt kødet til døren.

UDSKÆRINGER:

Det kød der sælges, er fra ungtyre der er imellem et år til halvandet - kødet har derfor stadig mørheden som kalvekød og kræver kun skånsom tilberedning, men med en mørkere farve og dybere smag. Kød fra jerseyungtyre på græs er det oksekød med højeste indhold af de gode omega-3 fedtsyrer, og samtidig det kød der indeholder lavest kolesterol.

OBS: De sidste dyr er slagtet for i år (2019), men der er stadig nogen udskæringer tilbage på frost.

Udskæringer skrevet med rødt er i øjeblikket udsolgt.
 

Udskæring:                            Ca. vægt:        Pris:

Mørbrad ................................ 975 g .................... 380 kr

Culotte .................................. 1000 g ................... 250 kr

Cuvette .................................. 880 g ...................  200 kr
Højrebsbøffer ....................... 4 stk (ca. 980 g) ....320 kr

Højrebsbøffer ....................... 2 stk (ca. 490 g).....160 kr
T-bone steaks ....................... 2 stk (ca. 700 g) ....190 kr


Tværreb ................................. 1200 g ............ 50 kr

Bov m. ben ............................ 1000 g ............ 100 kr

Bov m. ben ............................ 2000 g ............ 200 kr

Tykkam ................................. 1500 g ............. 150 kr

Lårtunge ................................ 770 g ............... 80 kr

Klump .................................... 930 g .............. 150 kr

Inderlår (som steg) .............. 980 g ............... 200 kr

Inderlår (som bøffer) ........... 400 g ............... 80 kr

Yderlår ................................... 800 g .............. 100 kr

Hakkekød ............................. 500 g .............. 40 kr
Hakkekød ............................. 1000 g ............ 70 kr

Suppeben ............................. 1000 g ............ 20 kr

Suppeben ............................. 3000 g ............ 50 kr

Hjerte .................................... 450 g .............. 30 kr

Tunge .................................... 500 g .............. 25 kr

Hale ....................................... 800 g .............. 80 kr

Lever ......................................1000 g ............ 75 kr

På forespørgsel er det ligeledes muligt at købe Nyretapper(Onglet/Hanger's Steak), samt brisler.

SLAGTEDATOER OG KONTAKTLISTE

Næste gang der er krogmodnet kød på lager er: Vi har slagtet de sidste dyr for dette år, hold øje med siden, eller tilmeld dig nyhedsbrevet, for nye slagtedatoer i 2020. Glædelig jul, og godt nytår!

Kontakt mig på mail eller telefonisk for at reservere kød mod et depositum på 50% af originalprisen.

Man kan altid tilmelde sig kontaktlisten i bunden af hjemmesiden, og dermed blive kontaktet pr. mail når der er kød tilgængeligt igen.

© 2018 by UNGTYREN - Selma A. Jensen